Előfizetői tartalom

Vannak, akiknek fájni fog a minimálbér emelése

Portfolio
Minél kisebb egy bolt, annál nagyobbat szorított rajta az elmúlt két évben látott dinamikus béremelkedés, amelynek idén sem lesz vége a minimálbér és a garantált bérminimum érdemi növekedése miatt - olvasható ki a Blokkk.com körképéből. Ráadásul 2020-ban is 8%-os emelkedés valósul meg, ami a portál szerint a kisboltokat hozza nehéz helyzetbe.

A bolti fizikai dolgozók több mint fele (a 144 ezer főből 81 ezer fő, 56%) a kis- és középvállalkozásoknál keresi meg a kenyérre valót, ahol a legalacsonyabbak a bérek a kereskedelemben. Az 5 és 9 fő közötti cégeknél 181 ezer forint volt a bruttó tavaly októberben, az 50 fő alatti boltoknál 189 ezer forint volt az átlag, az 50 és 250 fő közöttieknél pedig 222 ezer. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés