Előfizetői tartalom

Elbukhatod a hosszú hétvégéidet: a rutinosak már rég léptek

2019-ben is folytatódhat az elmúlt években megfigyelhető turisztikai rekordsorozat. Idén hét hosszú hétvégénk lesz, és már most érdemes lefoglalni a szállást, ha valaki március 15-én, húsvétkor vagy pünkösdkor szeretne elutazni valamelyik belföldi szállodába: a 2018-as adatokhoz képest már most 80 százalékkal nagyobb az előfoglaltság ezen időszakokra, így vélhetően nagyon hamar fognak elfogyni a jó szálláshelyek. Ugyanakkor hiába özönlenek a turisták, a magyar szállodák komoly gondokkal küzdenek, hatalmas problémát okoz a munkaerőhiány: van olyan szállodalánc, ahol jelenleg közel 90 pozíció áll betöltetlenül, ezek főként betanított és segédmunkás állások, de a szakképzettséget igénylő munkaköröknél is jelentős a kereslet. Utánajártunk, milyen évre számítanak a hazai szállodapiac szereplői, akik arról is beszéltek, hogyan lehetne kezelni a fluktuációt és munkaerőhiányt.

Évek óta rekordokat dönt a turizmus teljesítménye Magyarországon, a KSH adatai szerint a 2017-es év pedig minden idők legjobb turisztikai éve volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség decemberben azt prognosztizálta, hogy 2018 még erősebb év lesz és a vendégéjszakák száma eléri majd a 31 milliót. A tavalyi évre vonatkozó pontos adat egyelőre nem áll rendelkezésre, azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés