FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Végre jó hírek a magyar gazdaságból

Portfolio
Áprilisban az előzetes adatok szerint 700 millió eurós többlet alakult ki a külkereskedelmi mérlegben. Ilyen nagy többletre a tavasz közepén még sosem volt példa, de nem ez az igazán jó hír az áruforgalmunkkal kapcsolatban. A növekedés szempontjából biztató, hogy export és import viszonylatban is élénkült a forgalom, amire nagy szükség van ahhoz, hogy szemmel látható növekedést mutasson fel az idén a magyar gazdaság.

Az első negyedéves előzetes GDP-adat megjelenése óta nem sok jó hír érkezett a magyar gazdaságból. Különösen a beruházásokról szóló elkeserítő adatok, illetve a GDP-növekedés szerkezetéről szóló információk tehették óvatosabbá a magyar gazdaság rövid távú növekedési kilátásait figyelő elemzőket. A mai külkereskedelmi számok után újra az optimistábbak érezhetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés