Végre kiderül, száguld-e még a magyar gazdaság

2019. augusztus 12. 06:37  english version   
nyomtatás
 
A hét legfontosabb adata egyértelműen a második negyedéves előzetes növekedési statisztika lesz, melyből kiderülhet, lassul-e már a magyar gazdaság, vagy továbbra is ellenállunk a nemzetközi környezetnek. Emellett egyszerre két hitelminősítő is közzéteheti Magyarországgal kapcsolatos véleményét várhatóan péntek este.


A hét eleje még kicsit unalmasnak tűnhet, hiszen hétfőn csak az MNB előzetes statisztikai mérlege jelenik meg. Ugyanakkor ebben is lehetnek érdekességek, kiderül például, hogy a MÁP+ komoly értékesítése megjelent-e a kincstári egységes számlán. Júniusban a szuperállampapír indulása után még csökkent is a kormány likvid tartaléka, de annak egyszeri okai voltak.

Végre kiderül, száguld-e még a magyar gazdaság


Kedd reggel a KSH az ipari termelés részletes adatait közli, emellett Németországból jönnek fontos adatok. A piac azonban még jobban koncentrálhat a délutáni amerikai inflációs adatra, hiszen a Fed legerősebb érve a kamatcsökkentés mellett a gyenge inflációs nyomás volt július végén. Éppen ezért a jövőbeli kamatvárakozások szempontjából kiemelten fontos lehet az infláció alakulása.

Szerda reggel teszi közzé a statisztikai hivatal a második negyedéves növekedés első becslését. Az év első három hónapjában a magyar gazdaság 5,3%-kal tudott bővülni, most kiderül, hogy fenntartható-e ez az erőteljes ütem, vagy már lassult a gazdaság. Szokás szerint aznap délelőtt az Eurostat is publikálja a tagállamok előzetes adatait, így rögtön képbe helyezhetjük, mennyit ért a magyar növekedés.

Csütörtökön csak a brit és az amerikai kiskereskedelmi forgalom friss adata érdemel említést, a hét végén azonban az MNB nemzetközi tartalékainak friss adata érkezik. Magyar szempontból fontos lesz a péntek esti két hitelminősítői döntés, az S&P és a Fitch is frissítheti magyar besorolását, így akár felminősítésnek is örülhetünk a hétvége előtt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium