Előfizetői tartalom

Végre Magyarország is kiteríti lapjait

Portfolio
A héten egyértelműen a negyedik negyedéves GDP-adatok lesznek a legfontosabbak, a nyugat-európai országok mellett a magyar gazdaság kapcsán is jön az első becslés a negyedik negyedéves növekedésre vonatkozóan. Emellett lényeges inflációs adatok is jönnek, itthon akár a forint árfolyamát is befolyásolhatja a friss adat, melyet az MNB is kiemelten figyel.

Csendesen indul a hét a makroadatokat tekintve, hétfőn csak a német ZEW gazdasági hangulatindex érdemel említést. Utána viszont felpörögnek az események, kedd reggel például a januári inflációs adatot közli a KSH, ami akár a forint árfolyamára is érdemi hatással lehet. Az MNB alelnöke januárban jelezte, hogy közeledhetnek a szigorításhoz, és ebből a szempontból az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés