Előfizetői tartalom

Venezuela: 29 tonna arany eladó!

MTI
Venezuela tizenöt tonna aranyat készül eladni központi bankjában őrzött tartalékából az Egyesült Arab Emírségeknek - közölte az ügyre rálátással bíró egyik tisztségviselő csütörtökön. A Reuters hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó illetékes szerint a napokban várható tranzakció célja, hogy a súlyos gazdasági válsággal küzdő Venezuela fenntarthassa fizetőképességét. Mint mondta, a nemesfém ellenértékét a latin-amerikai ország euróban kérte.

A caracasi vezetés tervei szerint összességében 29 tonna aranyat értékesítenének február végéig. Novemberi adatok szerint Venezuela összesen 132 tonna aranytartalékkal rendelkezik központi bankja széfjeiben és letétben az angol központi banknál (Bank of England). A Bloomberg hírügynökség a hét végén jelentette, hogy Nicolás Maduro elnök mintegy 1,3 milliárd dollár értékű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés