Előfizetői tartalom

Veszélyes gyermekjátékokat vontak ki a forgalomból

Portfolio
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma a gyermekek biztonsága érdekében háromkerekű játékkerékpárokat, játékrollereket, lábbal hajtható kismotorokat, gyermek etetőszékeket, bébikompokat és utazóágyakat vizsgált. Az ellenőrzött közel ötven termékből tizennyolcat a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból, ahol szükséges volt, a terméket a vásárlóktól is visszahívták - olvasható a minisztérium közleményében.

Az ITM akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában rendszeresen vizsgálja a három év alatti kisgyermekek által gyakran használt eszközöket. A veszélyes termékek a balesetek megelőzése érdekében lekerülnek a polcokról. A laboratóriumban vizsgált 19 kisjárműből 5 nem teljesítette az előírt követelményeket. A háromkerekű játékkerékpárokra jellemző hiba volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés