Előfizetői tartalom

Veszélyes, kiszámíthatatlan hely lett a világ, és ez nagyon sokba kerül mindenkinek

Portfolio
Donald Trump és a kereskedelmi háborúzó Egyesült Államok, Brexit-tragikomédia, feltörekvő piaci válságok - csak néhány példa arra, miért különösen nagy jelenleg a bizonytalanság a világon. A bizonytalanság ebben az esetben nem egy elméleti, elvont dolog, amivel a közgazdászok hajlamosak riogatni, nagyon is komoly gazdasági károkat okoz a jelenség: az IMF szakértőinek becslése szerint idén akár 0,5 százalékponttal is visszavetheti a globális GDP-növekedést, ami több száz milliárd dolláros kárt jelent egyetlen év alatt.

A Nemzetközi Valutaalap áprilisi előrejelzésében meglehetősen borús képet festett a világgazdaságról. A szervezet szerint idén 3,3%-kal bővülhet a globális GDP. Ez 0,2 százalékponttal alacsonyabb a januári előrejelzésnél, ráadásul, ha megvalósul, 2009 óta a leggyengébb évet jelentené a világgazdaság számára.Bár az IMF 2020-ra nézve kedvezőbb GDP-növekedést vár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés