Előfizetői tartalom

Veszélyes segítségnyújtásba kezdett a kormány

Portfolio
Az árfolyam védőgát, majd a kedvezményes árfolyam melletti végtörlesztés lehetősége csak az első két "lépcsőfoka" annak a segítségnyújtási sorozatnak, amely a devizaalapú hitelesek forintalapú konstrukciókba terelését célozza - legalábbis egyre inkább ez rajzolódik ki ennek a hétnek a kormányzati kommunikációjából. A devizahitelesek forintba terelése a forint jelentős leértékelési szándéka miatt azonban kifejezetten veszélyes "segítségnyújtási akciónak" számít az egész gazdaság számára. Vannak persze üdvözlendő segítségnyújtási lépései is a kormánynak, ilyen például az e héten bejelentett otthonteremtési csomag, amely szigorított formában visszahozza a szocpolt és a lakáshitel kamattámogatást, hogy életet leheljen az építőiparba. Egy igen érdekes segítségnyújtás is kiderült a héten: a másfél éve "kipaterolt" Nemzetközi Valutaalap szakmai segítséget ad a kormány kérésére a megyei önkormányzati adósság témájában.

Devizából forintba A következő három évben kedvezményes árfolyam melletti devizaalapú hiteltörlesztés lehetőségével, azaz az árfolyam védőgátnak nevezett konstrukcióval eddig csak meglehetősen kevesen, mindössze 800-an éltek, és az eddigi információk alapján a kedvezményes árfolyam melletti végtörlesztés sem lesz tömeges jelenség részben a megtakarítások hiánya...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés