Előfizetői tartalom

Viszlát, cafeteria?

Schneider Csilla, PwC Magyarország
A cégeknek nem kell teljesen lemondaniuk a dolgozók számára cafeteria formájában adott béren kívüli juttatásról, de nem lesz egyszerű dolguk az aktuális változások mellett. Tudják-e majd pótolni a munkáltatók, és ha igen, hogyan a kiesett cafeteria-elemeket? Milyen trendeket látunk kirajzolódni az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján és milyen módon érintik ezek a dolgozókat?

A 2019. évi jogszabályváltozások jelentősen átszabták a munkáltatók lehetőségeit: megszüntették a széleskörű bér mellett adott juttatások, színesebb cafeteria-csomagok lehetőségét. A változás megnehezíti a cégek HR-területének a munkáját is, mivel a társaságok a szűkülő palettával nehezebben kötelezhetik el maguk mellett munkavállalóikat. A társaságoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés