Előfizetői tartalom

Zöldségbotrány: közel 30 ezer tonnányi terméket hívtak vissza

Portfolio
Mintegy 29,1 ezer tonna 2016 augusztusa és 2018 júniusa között gyártott, Magyarországon értékesített gyorsfagyasztott zöldséget és zöldségkeveréket hívott vissza a forgalomból a Greenyard vállalat, mert fennáll a veszélye annak, hogy azok a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatával szennyeződtek - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A hatóság tájékoztatása szerint a ténylegesen visszagyűjtött mennyiségről - mivel a termékek egy részét azóta már felhasználták - az eljárás későbbi szakaszában várható pontos adat. Kiemelték, hogy a cég termékeit külföldön más élelmiszerekbe is bedolgozták. A Magyarországon kívül forgalomból kivont termékek mennyiségéről a külföldi társhatóságok rendelkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés