Előfizetői tartalom

Zsiday: két éven belül satuféket nyomhat Magyarország, ha a világban beüt a krach

Portfolio
Zsiday Viktor szerint kedvező globális környezet esetén idén is összejöhet a 4-5% közötti hazai GDP-növekedés, a következő években viszont az EU-s pénzek kifutásával párhuzamosan jelentős lassulásra kell felkészülni. Amennyiben viszont a világgazdaságban tovább romlik a helyzet, akkor akár 0% körülire is lassulhat 2020-2021-ben a magyar növekedés. Emellett inflációs téren is komoly kockázatokat lát Zsiday, a hazai kamatemelési ciklus pedig már megkezdődött - állítja.

A befektetési szakember mai blogbejegyzésében többek között a magyar gazdaság kilátásaival is foglalkozik. Meglátása szerint a bérdinamika továbbra is erős lesz, ami támogatni fogja a lakossági fogyasztást, így külső sokk nélkül még mindig magas lehet a magyar növekedés a következő időszakban. Bár, ahogy az EU-pénzek kifutnak, a negatív hatások erősödni fognak majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés