Zsiday: Törökország pokoljárásából mi is tanulhatunk

2018. augusztus 10. 17:33    
nyomtatás
 
A törökországi árfolyamválságról és az ide vezető útról írt az Alapblogon Zsiday Viktor. Szerinte valószínűleg a valóságtól elrugaszkodó, azt nem értő, mindenkiben ellenséget kereső gazdaságpolitika vezetett a törökországi feszültségekhez.


Zsiday Viktor szerint a török történetben az a legelképesztőbb, hogy a döntéshozók elhitték, hogy tartósan képesek szembe menni a piaccal úgy, hogy ebből nem lesz baj. Mint írja:
Az ilyen gondolkodású rendszerekbe kódolva van a gazdasági összeomlás, mivel a kis hibákat, amelyeket korábban még könnyen ki lehetett volna javítani, addig hagyják nőni, amíg már nincs ellenszere, avagy olyan fájdalmassá válik, hogy bevetése teljes népszerűségvesztéshez vezetne (...) Már évekkel ezelőtt le kellett volna állítani a dollárban történő eladósodást, meg kellett volna emelni a kamatokat, le kellett volna fékezni a túlhevülő gazdaságot, kiegyensúlyozni a folyó fizetési mérleget.


Zsiday szerint Erdogan népszerűsége minden más tényező elé került, miközben Törökország pokoljárása nagy részben elkerülhető lett volna. A török sztori egyik magyarországi vonatkozású tanulsága Zsiday szerint, hogy nem kellene erőltetni a szuperalacsony kamatokat egy túlhevült gazdaságban. A teljes posztot itt olvashatja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium