Sorsdöntő órák zajlanak: mindjárt kikiáltják a katalán függetlenséget?
Globál

Oroszország 10 ezer katonával akarta támogatni a katalán függetlenséget

Portfolio
Egy „orosz csoport” 10 ezer katonát ígért a katalán függetlenségi mozgalomnak 2017-ben – állítja egy bíró, aki a szeparatizmust támogató üzletemberek ügyében nyomoz.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Joaquín Aguerre pár órával azután nyilatkozott, hogy 21 befolyásos katalán üzletembert vettek őrizetbe a spanyol hatóságok, korrupció vádjával.

A spanyol médiát szemléző Politico szerint a bíró azt állítja, hogy „egy orosz csoport” 10 ezer katonát ígért Carles Puigdemontnak, ha kikiáltja a katalán függetlenséget, ezen kívül pénzt is küldtek volna nekik annak érdekében, hogy kifizessék a tartozásaikat.

A bíró az orosz csoportot nem nevezte meg, csak annyit mondott róla, hogy a „Gorbacsov-érában alapították.” Ez a leírás az orosz hírszerzési szolgálatok közül egyedül az SzVF-re, az orosz külföldi hírszerzési szervezetre illik.

Puigdemont végül kikiáltotta a függetlenséget, de az orosz pénz és katonák nem érkeztek meg. A bíró szerint ennek az az oka, hogy a katalán vezetés elutasította az orosz ajánlatot.

„Ha elfogadta volna, a fejlemények tragikusak lettek volna és háborús konfliktus indult volna, melynek következménye ismeretlen számú halálos áldozat lett volna” – fogalmazott a bíró.

Címlapkép: Shutterstock

müller cecília
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
Navracsics Tibor jogallamisag interju 201127
csehország prága
trader
szennyvíz
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus