Előfizetői tartalom

Itt a menetrend: így adja át a hatalmat Trump Bidennek

Portfolio
Az elnökválasztás napja és a hivatalos elnöki beiktatási ceremónia, január 20-a közötti hónapokban az előző amerikai elnök, azaz Donald Trump folyamatosan adja át a hatalmat a következő elnöknek, aki szinte kétséget kizáróan Joe Biden lesz. Az AP hírügynökség összefoglaló cikke alapján bemutatjuk a menetrendet, miképpen zajlik a procedúra.

Donald Trump ugyan megtámadja az elnökválasztást eredményét egyes államokban, de borítékolható, hogy nem fog sikerrel járni, és Joe Biden lesz a következő amerikai elnök. Az amerikai szavazók hivatalosan nem az elnökjelöltre, hanem az államuk elektoraira szavaznak, akiket a pártjuk választ meg, így nyilván a saját pártjuk jelöltjére adják le a voksukat. A szavazás napja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés