Előfizetői tartalom

Koronavírus: nincs megállás, egyre gyorsabban terjed a járvány a világban

Portfolio
Meredeken emelkedik a globális koronavírus-járványgörbe, az elmúlt héten átlagosan napi 550 ezer fertőzést regisztráltak. A legnagyobb gócpont továbbra is Nyugat-Európa, de néhány ország drasztikus intézkedései már éreztetik a jótékony hatásukat. Ugyanez igaz a régiónkra is: ahol a teljes lezárás mellett döntöttek, ott megállt a gyorsulás, de öszességében Kelet-Közép-Európában továbbra is napról napra új csúcsra szökik a fertőzési adat. A dinamikát illetően a legaggasztóbb helyzetben az Egyesült Államok van: az elnökválasztás hetében naponta közel 110 ezer új esetet találtak a hatóságok, a tendencia meredeken emelkedő. Pandémia-helyzetjelentés néhány grafikonnal és térképpel.

A globális járványgörbe továbbra is emelkedést mutat, ráadásul még laposodást sem látunk, tehát a második hullámot egyelőre nem fékezi hatékonyan a világ. A fejlett világban igazán erős a Covid-19 terjedése, Nyugat- Európa 6 nagy gazdaságában naponta átlagosan 160 ezer új esetet regisztrálnak. A hozzávetőleg hasonló lakosságszámú Egyesült Államokban ugyanez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés