Előfizetői tartalom

Erdogan megpróbált a piac nyelvén beszélni – Belátta, hogy az eddigi út sehova nem vezet?

Portfolio
Első ránézésre piacbarát hangot ütött meg szerdai parlamenti megszólalásában Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki új alapokra helyezné országa gazdaságát, visszaszorítaná az inflációt és növelné a jegybanki devizatartalékot. Az elképzelésekből épp csak a konkrét intézkedések hiányoznak egyelőre, de a líra így is 3%-ot ugrott a beszéd után.

A török kormány új növekedési stratégiát alkotott, amit nemzetközi befektetésekkel finanszírozna – mondta szerdán Erdogan a török parlamentben. Az elnök szerint az új stratégiának az árstabilitásra, a monetáris és a pénzügyi stabilitásra kell épülnie. Szerinte tagadhatatlan, hogy az országnak vannak növekedési, szerkezeti kihívásai, amiket orvosolni kell. Olyan növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés