Előfizetői tartalom

Koronavírus: dőlnek az új rekordok világszerte

MTI
|
Portfolio
Péntek reggelre a világszerte hivatalosan nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 60,97 millióra, a halálos áldozatok száma 1,432 millióra nőtt a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Vagyis közel 628 ezerrel nőtt egy nap alatt az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és több mint 12 ezren hunytak el egy nap alatt. A legfertőzöttebb ország továbbra is az Egyesült Államok. Több nyugat-európai országban lazítanak a korlátozásokon, és már egy-egy pozitív várakozás is érkezik az esetszámok várható csökkenéséről. A karácsonyi időszakról egyelőre vegyes a kép az európai országokat tekintve, Magyarországon Orbán Viktor a péntek reggel adott interjújában még nem tudta megmondani, hogy mire számíthat a lakosság, de 8-10 nap múlva már kidolgozhatnak egy tervet erre vonatkozóan az Operatív Törzs segítségével. Mindeközben az oltóanyaggal szembeni pozitív várakozások erősödnek, az országok kormányfői már az oltási terven dolgoznak. Spanyolországban a tervek szerint 3 fázisban lesznek oltások, az elsőben a lakosság 5 százalékát tudják beoltani.

2020. november 27. 22:24 Megosztás Belgiumban hétfőtől újra kinyithatnak a kereskedelmi egységek Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés