Előfizetői tartalom

Terel a koronavírus eredetével kapcsolatban a kínai propagandagépezet

Portfolio
A kínai média olyan elméleteket kezdett el propagálni az országban, hogy a koronavírus-járvány nem is Vuhanból indult, hanem valahonnan külföldről. Állításaikat kínai tudósok és állami tisztségviselők kijelentéseire alapozzák, de azért a nemzetközi porondon azt kommunikálják, hogy nyugodtan lehet náluk vizsgálódni a járvány eredetét illetően. A WHO Kínába küldött egy csapatot, de Vuhant valamiért egyáltalán nem vizsgálták, kijelentéseik pedig csak üzemanyagot adnak a kínai állami propagandagépezetnek.

A Financial Times számol be arról, hogy a Nép Napilapja, a kommunista párt hivatalos folyóirata a Facebookra írta ki azt, hogy „minden bizonyíték arra mutat”,” hogy a járvány nem Vuhanból indult. Az állítást kínai tudósok és állami tisztségviselők nyilatkozataira alapozta a pártlap. Egy népszerű kínai teória szerint például a koronavírus egy fagyasztott ételszállítmányon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés