Előfizetői tartalom

Többször is meglepte idén a világot Kim Dzsongun - íme a diktátor 5 legváratlanabb húzása

Portfolio
Mozgalmas éve volt Kim Dzsongunnak, Észak-Korea diktátorának, aki az elmúlt évek békülési stratégiája után 180 fokos fordulatot vett idén és megszakított minden tárgyalást Dél-Koreával és Amerikával, aztán bejelentette: elkészült az észak-koreai atomprogram és most már meg tudja védeni magát az ország a NATO agressziójával szemben. Ezen kívül bemutatott egy hatalmas ballisztikus rakétát és számos korszerűnek tűnő fegyvert is, melyeket korábban sosem látott a világ. Az év közben egyszer pedig úgy tűnt, a hatalom átadására készül, aztán valami történt és teljesen eltűnt a diktátor utódlásra vélhetően kijelölt húga. Nézzük, melyik volt az öt legnagyobb meglepetés idén Kim Dzsonguntól.

Szakítás Dél-Koreával 2018-ban látványos békülési folyamatot indított Észak-Korea Dél-Koreával és az Egyesült Államokkal, aztán idén júniusban váratlanul felrobbantották a keszongi összekötőirodát, minden kapcsolatot megszakítottak Dél-Koreával és ismét fenyegető hangnemben kezdtek el nyilatkozni déli testvérországukkal szemben. Kim Dzsongun rezsimje ezután minden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái