Előfizetői tartalom

Egyre több párttársa fordul Trump ellen, így biztosan elindul ma az eljárás ellene, de az eltávolítása kérdéses

Portfolio
Mivel az amerikai Képviselőház már legalább 217 tagja jelezte azt, hogy támogatni fogja a szerdai szavazáson a Donald Trump amerikai elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás megindítását, ezért a szükséges többség meg van, az eljárás biztosan el fog indulni. Ebben annak is szerepe van, hogy már 5 képviselőházi párttársa, azaz republikánus képviselő is nyíltan Trump ellen fordult és támogatja az impeachmentnek nevezett eljárást. Sőt a The New York Times szerint Trump hű szövetségese, a felsőházi republikánus vezető, Mitch McConnell sem bánja az eljárást, mert így talán könnyebb lesz a pártnak is eltávolodnia Trumptól.

Egyre többen fordulnak Trump ellen Miután kedden 223:205 arányban megszavazta a Képviselőház, hogy 24 órás határidővel írásban felszólítsák Mike Pence amerikai alelnököt arra, hogy az alkotmány 25. kiegészítésével élve átvegye a hatalmat Trumptól, Pence a Képviselőház elnökének írt levelében visszautasította ezt a forgatókönyvet. Kapcsolódó cikkünk 2021. 01....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés