koronavirus usa
Globál

Az USA nem lép ki a WHO-ból, és csatlakozik a nagy vakcinaelosztási programhoz is

MTI
Az Egyesült Államok csatlakozik a COVAX nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezéshez - jelentette be Anthony Fauci, a szövetségi kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa csütörtökön.

Joe Biden új amerikai elnök még csütörtökön aláírja az erre vonatkozó szándéknyilatkozatot - mondta el Fauci a kezdeményezést összehangoló Egészségügyi Világszervezet (WHO) végrehajtó tanácsának ülésén. "A Biden-kormányzat teljes elkötelezettséggel akar dolgozni a globális egészségügyi helyzet javításán" - hangsúlyozta a virológus.

Fauci egyúttal hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem lép ki az Egészségügyi Világszervezetből. A kilépést Biden elődje, Donald Trump kezdeményezte arra hivatkozva, hogy a WHO rosszul kezelte a világjárványt, és részrehajló magatartást tanúsított Kínával szemben. Trump akkor közölte azt is, hogy felfüggeszti a szervezet finanszírozását. Biden már tavaly nyáron jelezte: ha elnök lesz, Amerika a WHO tagja marad.

Fauci megköszönte az Egészségügyi Világszervezet munkáját, és megerősítette, hogy az Egyesült Államok folyósítani fogja hozzájárulását.

A COVAX célja annak biztosítása, hogy méltányosan osszák el a koronavírus elleni oltóanyagokat világ országai között, és a szegényebbek is hozzájuthassanak a vakcinához.

A platform csütörtökön közölte, hogy 1,8 milliárd adag oltóanyagot készül eljuttatni szegényebb országokba 2021-ben. A vakcinák igénybevételére 92 ország jogosult. A COVAX egyúttal jelezte: reméli, hogy az év második felében ki tudja elégíteni a vagyonosabb államok megrendeléseit is. Ugyanakkor számos bizonytalansági tényező merülhet fel a vakcinák előállítása, szabályozása, finanszírozása, illetve a helyi fogadókészség terén, így számítani lehet esetleges változásokra - tette hozzá. 

A címlapkép forrása: Getty Images. 

pf_gettyimages-148194927-20200414
szijjarto peter
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
bill ackman getty editorial
szerbia

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
usaorosz