Előfizetői tartalom

Teljesen új Észak-Korea-politikát ígér a leendő amerikai külügyminiszter

MTI
Észak-Korea úgy tekint a diplomáciára, mint egy eszközre, amelynek segítségével elő tudja mozdítani atomfegyver-fejlesztési programját - jelentette ki pénteken Sydney Seiler, az Egyesült Államok észak-koreai ügyekben illetékes hírszerzési tisztségviselője. Ennek ellenére Joe Biden új amerikai elnök kormánya deklaráltan szeretné ismét tárgyalóasztalhoz ültetni Phenjan képviselőit.

Biden jelöltje a külügyminiszteri posztra, Antony Blinken keddi szenátusi meghallgatásán azt mondta: az új kormányzat teljesen felül fogja vizsgálni Észak-Korea-politikáját, és felméri, hogyan tud nyomást gyakorolni Phenjanra a tárgyalások érdekében. Seiler korábban a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja nevű elemzőintézetben azt mondta: Phenjan 30 éve rendíthetetlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés