Előfizetői tartalom

Koronavírus: nagyok a viták a brit és dél-afrikai mutáció körül, miközben gyors ütemben oltanak több helyen

Portfolio
|
MTI
A világon közel 100 millióan fertőződtek meg koronavírussal, a járvány halálos áldozatok száma már 2 millió 120 000 felett jár.  A vakcinák megérkezésével a kormányok az oltási kampányokra koncentrálnak, ám több gyártó (mint a Pfizer és  Moderna) a korábban jelzetthez képest gyártási gondokkal küzd, a szállítmányok akadoznak vagy kevesebb dózist tartalmaznak. Közben heves vita alakult ki a brit koronavírus-mutáció halálozási kockázatával szemben, míg egy új tanulmány a dél-afrikai mutáció ellen korlátozottan működő vakcinákra hívja fel a figyelmet. Ezzel együtt gyors ütemben nő például a briteknél és Izraelben a lakosság beoltása. A járvány Magyarországon enyhülni látszik az utóbbi hetekben, ugyanakkor a fertőzőbb brit vírusvariáns könnyen egy nem várt harmadik hullámot indíthat el. A járványról szóló híreinket ma ebben a cikkünkben gyűjtjük össze.

2021. január 24. 22:18 Megosztás Közel egymillió britet oltottak be a hétvégén, miközben szépen szorul vissza a járvány A vasárnap közzétett legfrissebb adatok alapján csaknem egymillió embert oltottak be a hétvégén a koronavírus elleni vakcinával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés