Előfizetői tartalom

Apa csavarog – Major Ákos fotográfus munkái ember nélküli tájakról, amelyek az emberről mesélnek

műtárgy.com
Az embernek olykor szüksége van egy kis csavargásra. Mondhatnánk azt is, hogy sétára a friss levegőn, de egyértelműen kiérezni, hogy a két kifejezés, bár hasonló cselekvést jelöl, különböző színezettel, más-más hangulattal bír. Major Ákos a TOBE Galleryben most látható kiállításának címe Apa csavarog. A falakról fekete-fehér fotográfiák tekintenek a nézőkre, elmélyült csavargásra, csendes felfedezésre invitálva őket.

Ha elmegyünk csavarogni, mindenféle különösebb cél nélkül, nem sietve járni egyet, akkor a szemünknek, miközben pásztázza a tájat, lehetősége van megállapodni egy-egy részleten. Legyen szó akár emberkéz alkotta objektumokról, akár természet formálta képződményekről. Major Ákos a szürke különböző árnyalataiban finoman kibontakozó felvételei is egyfajta visszafogott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés