Előfizetői tartalom

Hírességeket vadászó hackerbandát fogott az Europol

MTI
SIM-kártyacserés csalásokat elkövető, 10 tagú hackercsoport tagjait tartóztattak le több európai országban és az Egyesült Államokban. A bűnözök több mint 100 millió dollár értékű kriptovalutát tulajdonítottak el adathalászati módszerrel, többek között különböző hírességektől - közölte szerdán az az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol).

A bűnbanda által szervezett kibertámadásoknak 2020 folyamán több ezer áldozata volt, köztük internetes véleményvezérek, ismert sportolók, zenészek. A bűnszövetkezet felszámolását egy éven át tartó nyomozás előzte meg, amelyet az Europol hangolt össze. A nyomozás feltárta a hálózat működési módszereit: a hackerek adathalászat, illetve illegális kémprogramok segítségével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés