Előfizetői tartalom

Lehullott a lepel Joe Biden bevándorlási mestertervéről - Bedobott pár érdekes meglepetést

Ma mutatta be a Joe Biden által irányított Fehér Ház az elnök nevével fémjelezett új amerikai bevándorlási törvénytervezetet. Ahogy az elnök korábban bejelentette, a csomag elsődleges célja a 11 millió, Amerikában élő illegális bevándorló állampolgársághoz jutásának megkönnyítése, de van benne pár váratlan érdekesség is, mint a határvédelem technológiai eszközökkel való megerősítése és a Nemzetbiztonsági Hivatal (DHS) finanszírozásának növelése is. Ezek alapján tehát nem borítékolható, hogy a tervezet átmegy a Kongresszuson, hiszen a Demokrata Párt balszárnya által javasolt intézkedéseket egyáltalán nem tartalmazza, a Republikánusok szerint pedig még így is túl radikális.

A US Citizenship Act of 2021 (2021-es amerikai állampolgársági törvény) tervezet főbb pontjai a következők: Gyorsított, 8 éves állampolgársághoz jutási programot ajánl az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlóknak. Ez egy ötéves átmeneti, majd egy hároméves véglegesítési szakaszból áll. Kivételt képeznek az illegális bevándorlók gyerekei, akik azonnal zöldkártyához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés