Előfizetői tartalom

Súlyos adok-kapok megy Oroszország és az EU közt - Ma újabb pofont kaphatnak Putyinék

Portfolio
Ma tanácskoznak az Európai Unió külügyminiszterei arról, hogy újabb szankciókat vetnek-e ki Oroszországra Alekszej Navalnij ellenzéki politikus bebörtönzése miatt. Az EU-s egyeztetésen Anthony Blinken, Amerika külügyminisztere is részt vesz. Szinte biztos, hogy a szankciókat kivetik majd, de aligha kerül majd sor súlyos büntetésre: a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy magánszemélyek beutazását tiltják majd meg és eszközöket fagyasztanak be. Oroszország már korábban azzal fenyegetőtőzött, hogy megszakíthatja a kapcsolatot az EU-val, ha újabb büntetéseket kapnak az egységes piactól, de erre sem valószínű, hogy sor kerül majd.

Szankciókat tervez az EU Ma Brüsszelben találkoznak az Európai Unió 27 tagországának külügyminiszterei, akik arról fognak tanácskozni, hogy vessenek-e ki Oroszországra újabb szankciókat Alekszej Navalnij mérgezése és bebörtönzése miatt. A konferencián részt fog venni Anthony Blinken amerikai külügyminiszter is, aki videóhívásban jelentkezik majd be. Az ellenzéki politikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés