Előfizetői tartalom

Vlagymir Putyin vadászgépekkel és bombázókkal válaszol Joe Bidennek

Joe Biden amerikai elnök B-1-es bombázókat vezényelt Norvégiába két hete; ezzel akart üzenni Vlagyimir Putyinnak arról, hogy Amerika mostantól „nem nézi tétlenül Oroszország tevékenységét.” Az üzenet minden jel szerint átment a Kreml felé: több hadgyakorlatot is indítottak vadászgépek és bombázók bevonásával az északi régió és Kalinyingrád körül. Az orosz elfogó-vadászok pilótái kifejezetten a bombázók elleni hadviselést is gyakorolják majd.

Február elején jelentette be az Egyesült Államok légiereje, hogy B-1B bombázókat küldenek Norvégiába, hogy megvédjék Amerika érdekeit az Északi-sarkkörön és az azt körülvevő vizeken. A lépés egyértelmű üzenet volt Joe Biden részéről Oroszországnak; soha korábban nem küldött még az Egyesült Államok bombázókat Norvégiába. Kapcsolódó cikkünk 2021. 02. 09. Joe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés