Előfizetői tartalom

Kemény üzenetet küldött Joe Biden légitámadása a Közel-Kelet egyik legerősebb országának

Joe Biden személyesen adott utasítást elnökségének első légicsapására, melyet pénteken reggel hajtottak végre Szíriában, az Irán által támogatott Népi Mozgósítási Erők két alszervezete ellen. A csapás válaszlépésként született meg a két héttel ezelőtti kurdisztáni Erbilben található repülőtéri támaszpontot ért támadás miatt, mely során egy koalíciós alkalmazásban lévő ember is meghalt. Három opció közül választott Biden egy „arany középutas” megoldást, ami azt jelenti, hogy az asztalon volt egy durvább forgatókönyv is. Az elemzők megosztottak a támadás következményeit illetően: van, aki szerint zseniális húzás volt az erős üzenet Irán részére, mások szerint pedig elrettentheti a tárgyalóasztaltól az országot, mellyel épp nukleáris megállapodást akar az elnök tető alá hozni.

Lecsapott az amerikai légierő Magyar idő szerint tegnap hajnalban légitámadást hajtott végre az Egyesült Államok Szíria és Irak határán, ez volt Joe Biden első katonai akciója, mióta elnökké választották. Az amerikai légierő hét bombát dobott le, az Irán által támogatott Hasd as-Saabi (Népi Mozgósítási Erők) tagjait támadták. Több amerikai médium arról ír, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés