Előfizetői tartalom

Amerika legfőbb ellenlábasai egyre közelednek egymáshoz: negyedszázados megállapodás született

MTI
|
Portfolio
Huszonöt évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással Irán és Kína - közölte az állami tévében Szajed Hatebzade iráni külügyi szóvivő. A globális nagyhatalmi pozícióra törekvő Kínát, valamint az amerikai érdekszférán kívül terjeszkedő, regionális középhatalomnak számító Iránt összeköti az amerikaiakkal való szembenállás.

Az átfogó, "politikai, stratégiai és gazdasági" területre kiterjedő egyezményt szombaton írja alá Teheránban Vang Ji kínai külügyminiszter és iráni hivatali partnere, Dzsavád Zarif. Az iráni kormánynak meggyőződése, hogy a hosszú távú megállapodás "nagyon hatékonyan" előmozdítja majd a kínai-iráni viszony elmélyítését - hangoztatta a szóvivő. Szajed Hatebzade...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés