Előfizetői tartalom

Egyre több a vészjósló figyelmeztetés: pár éven belül nagy háború jöhet

Egyre több vezető amerikai katonai tisztségviselő beszél arról, hogy nagyon valószínű, hogy Kína megpróbálja fegyveresen az ellenőrzése alá vonni Tajvant még a 2020-as évtizedben. Ezek a döntéshozók rendszerint azt is szükségesnek tartják, hogy az Egyesült Államok megvédje Tajvan de facto függetlenségét, ha kell, fegyveres beavatkozással. Ha ez megvalósul, globális méretű konfliktusra kerülhet sor.

Amerika már komolyan aggódik Néhány hete került sor az Egyesült Államok indiai- és csendes-óceáni régiós parancsnokának, Phil Davidson tengernagynak szenátusi meghallgatására, aki arról beszélt, hogy szerinte 2027-ig megpróbálhatja a Kínai Népköztársaság fegyveresen az ellenőrzése alá vonni Tajvant. Kapcsolódó cikkünk 2021. 03. 16. Kína az évtized közepére elfoglalhatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés