Előfizetői tartalom

Ukrajna kész a béketárgyalásokra Oroszországgal

MTI
Ukrajna kész a négyoldalú - ukrán, orosz, francia, német - béketárgyalásokra Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a növekvő feszültségről, amelyet az ukrán határon tapasztalt orosz katonai erősítés okozott - jelentette ki pénteken a Párizsba látogató Volodimir Zelenszkij ukrán államfő, miután találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, és később videón keresztül tárgyalt Angela Merkel német kancellárral is.

Zelenszkij szerint a tárgyalások lehetségesek, és Putyin tervbe vett találkozója Joe Biden amerikai elnökkel segíthet megoldani bizonyos ügyeket, de nem lehet lényegi vita ukrán képviselet nélkül. Az ukrán vezető  francia és német kollégájával együtt közösen felszólította Oroszországot, hogy vonja vissza az ukrán határra és a Krímbe az elmúlt hetekben erősítésként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés