máglya india koronavírus
Globál

Nagyon eldurvult a helyzet Indiában, rekordszámú halottról jelentettek

Portfolio
Indiában rekordszámmal nőtt a halálesetek száma: az elmúlt 24 órában 3780-an veszítették életüket koronavírus okozta fertőzésben az 1,3 milliárdos országban. A napi új esetszám 382 315-tel nőtt, ezzel pedig az Egyesült Államok mellett egyedüliként India is átlépte a 20 milliós fertőzötti számot - számolt be a Reuters.

Sokan a rendkívül gyorsan terjedő indiai koronavírus variánst tartják felelősnek azért, hogy az országban egyik pillanatról a másikra óriási mértékben emelkedett meg az új esetek száma, aminek következtében az egészségügyi rendszer túlterhelődött: már nincs szabad ágy és a betegek légzését segítő oxigén beszerzése és szállítmányozása is akadozik. Az eddigi információk szerint az újabb variáns még az eddiginél is fertőzőbb lerhet, illetve könnyebben kerüli ki az emberi szervezet védekező mechanizmusát.

Falus Ferenc épp tegnap nyilatkozott arról, hogy attól tart, az indiai mutáns pillanatokon belül Magyarországon is meg fog jelenni. Az indai dupla mutáns kapcsán elmondta: nem tudjuk biztosan, hogy melyik védőoltás milyen mértékben nyújt védelmet ellene.

Indiában szükségkórházakat állítottak fel és nemzetközi segítséget kértek, de így is annyi a halott, hogy a krematóriumok nem bírják, és ezért az utcákon és tereken felállított máglyákon égetik el a holttesteket. Sokan halnak meg parkolókban és a sürgősségi osztályokon várakozva, míg a kórházi ellátásra várnak.

A kormányzatot rengeteg kritika éri a kialakult helyzet miatt, ugyanis több olyan eseményt, vallási szertartást nem fújtak le, melyekről kiderült, hogy gócoknak bizonyultak. Az indiai ellenzék kijárási korlátozást szeretne, azonban Narendra Modi és kormánya a gazdasági visszaesés elkerülése miatt nem szánja magát erre.

Indiában jelenleg a hivatalos becslések szerint körülbelül 3,45 millió aktív koronavírusos eset van, ám egészségügyi szakértők szerint ennél 5-10-szer is magasabb lehet a betegek valós száma. Az elmúlt négy hónapban hivatalosan 10 millióval nőtt a koronavírusos esetek száma.

(Reuters)

A címlapkép forrása: Getty Images/NurPhoto.

ujgurok
bullbear
kínai hadihajó
koronavírus járvány mintavétel teszt covid-19 magyar adat
Csanyi Sandor

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
ujgurok