fehérorosz zászló
Globál

Az Egyesült Államok és a britek is léptek a fehéroroszokkal szemben

MTI
Több fehérorosz tisztségviselő ellen az Egyesült Államok és Nagy-Britannia is szankciókat vezetett be hétfőn a Ryanair járatának májusban történt minszki kényszerített leszállása miatt

.Ezek az összehangolt lépések mutatják, hogy a transzatlanti szövetség elkötelezetten támogatja a fehérorosz nép demokratikus törekvéseit - jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy befagyasztja tizenhat személy - köztük Lukasenka sajtótitkára - és öt vállalat egyesült államokbeli vagyonát, valamint megtilt számukra mindenféle pénzügyi tranzakciót. A külügyminisztérium továbbá megtiltotta negyvenhat fehérorosz tisztségviselő beutazását az Egyesült Államok területére.

Washington májusban már vezetett be büntetőintézkedéseket fehérorosz állami tulajdonú vállalatokkal szemben arra válaszul, hogy leszállásra kényszerítették a Ryanair légitársaság Athénból Vilniusba tartó utasszállítóját, amelyen egy fehérorosz ellenzéki aktivista utazott. 

Az amerikai lépésekkel összehangolva Nagy-Britannia hétfőn szintén szankciós listára tett fel több fehérorosz személyt és vállalatot, és az Európai Unió is újabb embereket és szervezetek vett fel a Fehéroroszországgal kapcsolatos szankciós jegyzékébe.

A címlapkép forrása: Getty Images.

autópálya sztráda torlódás
trader23
koronavírus 2020 03 14
románia oltás járvány
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Mire kell figyelned? Melyek az első lépések?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Andrés Manuel López Obrador Mexikó