Előfizetői tartalom

Olyan küldetést hajtott végre az amerikai haderő, amelyre a második világháború óta nem volt példa

Portfolio
Az Iszlám Állam harcosai ellen hajtott végre harci feladatokat az amerikai tengerészgyalogság néhány F-35B vadászrepülőgépe úgy, hogy a brit HMS Queen Elizabethről szálltak fel. Ez volt az első alkalom a második világháború óta, hogy egy külföldi hordozóról felszállva vettek részt harci cselekményben amerikai katonai repülőgépek.

A CNN arról számol be, hogy a brit Queen Elizabeth hordozó végrehajtotta első küldetését a Közel-Keleten, a hajón többek közt egy amerikai tengerészgyalogos-kontingens is tartózkodott, akik 18 F-35B vadászgéppel vettek részt a misszióban. Az Iszlám Államhoz köthető célpontokat támadták, brit katonai repülőgépekkel együttműködésben. 1943 óta nem volt példa arra, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés