Előfizetői tartalom

Líbia miniszterelnöke találkozott Blinkennel, és szépen megkérte, hogy Amerika hagyja el az országát

MTI
A külföldi harcosok Líbiából való kivonását követelte csütörtökön Abdulhamíd Mohamed Dbeibeh ideiglenes líbiai miniszterelnök Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel közös találkozóján Brüsszelben. Dbeibeh Twitter-bejegyzése szerint a harcosok kivonására sürgősen szükség van annak érdekében, hogy "biztosítsák a nemzeti szuverenitást szerte Líbiában".

Szintén a Twitteren Blinken "produktívnak" írta le az ideiglenes líbiai kormányfővel közös találkozóját. Oroszország, Törökország, Egyiptom és a líbiai konfliktusban érintett országok képviselői a szerdán Berlinben tartott Líbia-konferencián - amelyen részt vett Blinken is - ígéretet tettek arra, hogy teljes mértékben és "további késlekedés nélkül" kivonják a külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés