Előfizetői tartalom

Mit gondol a Biden-kormány Magyarországról? Válaszolt az ügyvivő nagykövet

A Biden-kormány törekszik arra, hogy elmélyítse együttműködését Magyarországgal katonai, gazdasági és energiapolitikai területen, illetve támogatja a hazánkban működő demokratikus intézményeket és a jogállamiság működését – mondta Marc Dillard, az Amerikai Egyesült Államok ügyvivő nagykövete a Portfolio-nak adott interjúja során. Beszélt arról is, hogy több transzparenciát tartana szükségesnek a magyar lakosság helyében a Kínával kötött megállapodásokkal kapcsolatosan, mint a Fudan Egyetem építése, illetve a Budapest-Belgrád vasútvonal. Beszélt arról is, hogy a Biden-kormány támogatja az Európai Unió megerősödését és önállóságát, illetve globális szinten is jelentős mennyiségű erőforrást fektet a koronavírus elleni harcba.

Portfolio: Az Egyesült Államok kormánya nagyon aktív kampányt folytatott annak érdekében, hogy minél többen vegyék fel a koronavírus elleni vakcinát, viszont jelenleg még csak a lakosság körülbelül 50%-a érte el a teljes immunitást. Közben azt látjuk, hogy az esetszámok ismét növekedésnek indulnak; sok szakértő tart egy negyedik járványhullámtól. Hogy tudja az amerikai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái