Előfizetői tartalom

Hatalmas durranással tér vissza az EFOTT, két év után újra több ezer ember bulizhat együtt

Zsoldos Ákos
Kedden elrajtolt az EFOTT, azon kevés nagy fesztivál egyike, amelyet egy év kihagyás után idén ismét megtartanak. A fesztivál ezzel 2019 nyara óta az első igazán nagy hazai zenés rendezvény lesz, amelyet ismét több ezer résztvevővel rendeznek meg. A szervezés során számos probléma felmerült: a járványhelyzet bizonytalansága mellett még az elszálló költségek és a velencei önkormányzattal történő nézeteltérés is nehezítette a szervezők munkáját. Sokáig mintha a fesztiválozók sem hitték volna el, hogy idén újra megrendezik az eseményt, de a nyitáshoz közeledve egyre többen váltanak jegyet, hétvégén pedig ismét több ezer ember előtt zenélhetnek a hazai és külföldi előadók. A szervezők is készültek a megváltozott helyzetre - a nagyobb sátrak mellett több fertőtlenítő pontot is kihelyeztek. A helyszín is megújult, idén Velence helyett Sukoró ad otthont az EFOTT-nak, és jövőre is ezen a helyszínen lesz a fesztivál, de a fesztiválterület némileg változni fog. A szervezők azt várják, hogy az idei esemény az újranyitás élménye miatt felülmúlhatja a korábbi éveket, így összességében megérte vállalni a kockázatot. Maszlavér Gáborral, a fesztivál főszervezőjével beszélgettünk.

Tavaly nyáron a járvány miatt elmaradtak a fesztiválok, és idén nyáron is kevés rendezvényt tartanak meg. Mikor dőlt el az, hogy ti végül megtartjátok idén az EFOTT-ot? Mi már ősszel arra számítottunk, hogy idén meg lehet tartani a nagy rendezvényeket, de aztán jött a harmadik, legkomolyabb járványhullám, így abban bíztunk, hogy majd nyárra ismét visszaszorul a járvány...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái