Előfizetői tartalom

Egy fertőzés miatt lezárták az egész országot: két hét alatt kontroll alá vonták a delta terjedését, jöhet is a lazítás

MTI
|
Portfolio
Új-Zéland nagy részén enyhítenek a járványügyi korlátozáson, miután tovább csökken a koronavírusos fertőződések száma - jelentette be hétfőn Jacinda Ardern miniszterelnök. A szigetországban hétfőn húsz új megbetegedést regisztráltak, ezzel az aucklandi járványgócban felfedezett megbetegedések száma 821-re emelkedett. Az országot az augusztus 18-án észlelt egyetlen fertőzés után órákon belül szigorú zárlat alá helyezték, az összes iskolát és a nem létfontosságú intézményeket, üzleteket bezárták.

Ardern elmondta, hogy szerdától az ország nagy részén enyhítenek a korlátozásokon. "Ez mindenki kemény munkájának bizonyítéka" - tette hozzá. Ennek ellenére új szabályokat kell betartani, többek között kötelező a maszk viselése beltéren, továbbá a zárt helyiségekben ötvenen, kültéren pedig százan gyűlhetnek össze. A koronavírus delta variánsa megváltoztatta a helyzetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés