Előfizetői tartalom

Német választás 2021: Hevesebb volt a második vita a jelöltek között

Portfolio
Vasárnap este fontos vitára került sor a 2021-es német választás hajrájában a három legesélyesebb párt vezetőjének részvételével. Az eseményen Armin Laschet leginkább az SPD jelöltjét Olaf Scholzot támadta, vélhetően abból adódóan, hogy a CDU már hetek óta az SPD mögött áll a közvélemény-kutatásokon. A jelöltek ezúttal is számos témában fejthették ki véleményüket és ütköztethették érveiket Németország jövőjét illetően. A kérdések között szerepelt többek közt a klímaválság, az adópolitika, a lehetséges koalíciók, illetve az egészségügyi és nyugdíjrendszer is.

A vita eleje igen heves volt a jelöltek között. Laschet azzal vádolta Scholzot, hogy nem látta el kellően körültekintően feladatait pénzügyminiszterként a pénzügyi visszaélések megakadályozásának vonatkozásában. A CDU-s jelölt példaként említette, hogy múlt héten a hatóságok vizsgálatot indítottak a német igazságügyi és pénzügyi tárcánál, utóbbit Scholz vezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés