Előfizetői tartalom

Titokban már tárgyalnak az ősellenségek - Új nagyhatalom jöhet létre Kína kapujában?

Portfolio
Észak-Korea a napokban újfent rakétakísérletekkel borzolta a kedélyeket. Mindezt annak ellenére, hogy pár hete még békülékeny hangot próbált megütni déli szomszédjával, amely vélhetően a koronavírus miatt Észak-Koreában uralkodó humanitárius krízissel magyarázható. A villongások ellenére továbbra is felmerül az a kérdés, hogy mennyire reális forgatókönyv a jövőre nézve a két ország egyesülése. Azzal mindenki tisztában van, hogy ez a jelenlegi geopolitikai környezetben nem elképzelhető, nem beszélve a brutális gazdasági felzárkóztatásról, amelyet egy egyesülés indokolna. Egyre több jel utal azonban arra, hogy a hivatalos kommunikáció ellenére már Dél-Koreában is csökken azok tábora, akiket egyáltalán foglalkoztat az egyesülés kérdése.

A Koreai-félszigeten történt villongásokat sokszor nehéz nyomon követni, de az kijelenthető, hogy a mostani egy turbulens időszak a régióban. Ezt mutatja, hogy az északi rezsim éppen ma tesztelt történetében először tengeralattjáróról indított, új típusú ballisztikus rakétát (SLBM), de a tegnapi nap folyamán is borzolták a kedélyeket, amikor ballisztikus rakétát indítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés