Előfizetői tartalom

Van egy titkos orosz elitkommandó, melynek létezését még Putyinék is tagadják

Oroszországban és vonzáskörzetében gyakorlatilag legendák szólnak a gyűjtőnéven „szpecnazként” ismert orosz különleges egységekről, melyek a hadsereg, a rendőrség és különféle hírszerzési szervezetek kötelékében veszélyes missziókat teljesítenek a világ minden részén. Bár sokat hallani a KGB, majd FSzB kötelékébe tartozó „Alfákról,” a Vimpelről vagy a GRU/GU Szpecnazról, az „orosz CIA”-ként emlegetett SzVR hírszerzési szervezetnek is van egy különleges egysége, a Zaszlon, melynek létezését a mai napig tagadják mind az SzVR vezetői, mind pedig az orosz politikai elit.

A nem létező elitkommandó 1991-ben több kisebb ügynökségre bomlott a híres-hírhedt KGB, a Szovjetunió hírszerzési szervezete. A kifejezetten külföldi hírszerzésre specializálódott alosztály, a PGU önálló ügynökségként folytatta, Külföldi Hírszerzési Szervezet, rövidítve SzVR néven. Az SzVR-t elsősorban az Egyesült Államokat ért hackertámadásokkal hozták összefüggésbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés