Előfizetői tartalom

Kiderül, mit gondol Ukrajnáról Kína vezetője? - Háborús aggodalmak közepette tárgyal Putyin és Hszi Csin-ping

Portfolio
Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnökkel fog tárgyalni – közölte hétfőn a kínai külügyminisztérium a CNBC beszámolója szerint. A közelmúltban Joe Biden amerikai elnök mindkét vezetővel virtuális csúcstalálkozót folytatott. A csúcstalálkozó-dömpingre főként az egyre fokozódó tajvani, illetve a háborúval fenyegető orosz-ukrán konfliktus miatt volt szükség. Utóbbi miatt most a szokásosnál is nagyobb nemzetközi figyelem irányul Putyin és Hszi Csin-ping találkozójára, mivel Kína vezetője még nem foglalt állást Ukrajna kapcsán.

Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping legutóbb június végén találkozott egymással, szintén videókapcsolat segítségével. A találkozóra a nagy nemzetközi figyelem által kísérte orosz-ukrán határon fokozódó feszültség közepette került sor. Az Egyesült Államok és a G7-csoport többi tagja vasárnap közleményt adott ki, amelyben elítélték „Oroszország katonai felépítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés