Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter uniós vétót lengetett be a német külügyminiszter szankciós fenyegetése után

Portfolio
„Magyarország nem fogja adni a támogatását semmifajta szankcióhoz a boszniai szerbek vezetőjével, Milorad Dodikkal szemben. Ha lesz ilyen javaslat, meg fogjuk vétózni” az Európai Tanácsban – hangsúlyozta szombati Facebook-posztjában a magyar külügyminiszter azután, hogy német kollégája a héten szankciókat helyezett kilátásba Dodikkal szemben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az e heti fejleményeket összegezve úgy fogalmazott az EU bővítésének kérdésében, hogy "kijózanító vita" zajlott, ugyanis „az észak- és nyugat-európai országok továbbra sem akarják az EU-bővítést, a nyugat-balkáni országok ezúttal sem kapták meg a céldátumokat, az albánokkal és az észak-macedónokkal még meg sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés