Előfizetői tartalom

Zelenszkij: kivonulhatunk a béketárgyalásokról, ha az oroszok így folytatják

Portfolio
Személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kellene tárgyalnunk, mert jelenleg a közvetítőkön keresztül nem tudunk eredményt elérni – mondta szombati sajtótájékoztatóján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reuters tudósítása szerint. A politikus hangsúlyozta, hogy ha az oroszok folytatják az öldöklést és „pszeudo-népszavazásokat” tartanak az elfoglalt területeken, akkor Ukrajna kivonulhat a béketárgyalásokról.

Zelenszkij arról beszélt kijevi sajtótájékoztatóján, hogy ő a maga részéről kész bárkivel tárgyalni a háború lezárásáról, aki a diplomáciai utat tekinti elsődlegesnek. Ugyanakkor kiemelte, hogy Ukrajna kivonulhat a béketárgyalásokról, ha az oroszok elpusztítják az ellenállás marékát Mariupolban, illetve „pszeudo-népszavazásokat” tartanak az elfoglalt területeken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés