Előfizetői tartalom

Hazament Ukrajnából Wali, a legendás kanadai mesterlövész, és elmondta, mit tapasztalt a fronton

Portfolio
Úgy tűnik, véglegesen hazament Kanadába Wali, a veterán mesterlövész, akinek Ukrajnába érkezését hatalmas nemzetközi szenzációként fogadta a nyugati és ukrán sajtó. Egyesek – tévesen – neki tulajdonították a világ legnagyobb távolságon leadott mesterlövész-találatát is és napi 40 lelőtt orosz katonát előlegeztek meg neki. Ebből nem sok valósult meg: úgy tűnik, Wali inkább negatív tapasztalattal tért haza és összesen kétszer sütötte el fegyverét.

Hazatért Wali, a kanadai mesterlövész, akinek Ukrajnába érkezését hatalmas sajtóvisszhang kísérte. Wali korábban a kanadai reguláris erőkben harcolt Afganisztánban, aztán a kurdokkal az Iszlám Állam ellen, két hónapja érkezett Ukrajnába, hogy az orosz haderő támadása elleni védekezésben segítse az ukrán haderőt. Wali körül akkora volt a hype, hogy voltak olyan médiumok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés