Előfizetői tartalom

Fontos döntés múlik Bidenen, Putyin elleni sikertelen merényletről beszélnek az ukránok

Portfolio
Merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, állította az Ukrajinszka Pravda hírügynökségnek adott interjújában egy magas rangú ukrán biztonsági tisztviselő. Az orosz haderő komoly offenzívába, brutális bombázásba kezdett több megyében, főként Luhanszkban. Az oroszok ukrán parancsnoki állások, kommunikációs központok megsemmisítéséről számoltak be. A brit hírszerzés jelentést tett arról, hogy az orosz haderő veszteségei már súlyosabbak, mint a szovjet-afgán háború kilenc éve alatt. Mark Milley tábornok elmondta: az amerikai - nem harcoló - csapatok Ukrajnába küldése az Egyesült Államok elnökén múlik. Az elmúlt órák legfontosabb hírei: 1. Kulcsfontosságú ukrán támaszpontokat bombáztak szét az oroszok. 2. 4 súlyos stratégiai hibát követtek el Putyin tábornokai a brit hírszerzés szerint. 3. Brutális veszteségekről vallott Zelenszkij: naponta 100 ukrán katona elesik a keleti fronton. 4. Elítélték az első orosz háborús bűnöst, élete végéig rácsok mögé kerül a 21 éves katona. 5. Lemondott Oroszország ENSZ-tanácsadója - "súlyos bűncselekménynek" nevezte az Ukrajna elleni inváziót. 6. Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen az ukránok szerint. 7. Átfogó támadást indított az orosz haderő Liman település ellen, Donyec megye északi részében. 8. Nyakunkon a globális élelmiszer-válság, Oroszország széttárja a karjait. 9. Fogolycsere keretében hazajutott Ukrajnába az a hatátőr, aki legendásan elküldte a fenébe a Moszkvát. 10. Litvánia, Lettország, Észtország és Szlovákia azt követeli, hogy a nyugati szankciók miatt zárolt orosz vagyont kobozzák el és fordítsák Ukrajna újjáépítésére. 11. Mark Milley tábornok elmondta: az amerikai - nem harcoló - csapatok Ukrajnába küldése az Egyesült Államok elnökén múlik.

2022. május 25. 07:56 Megosztás Új percről percre közvetítésünk Szerdai közvetítésünk az ukrajnai háborúról itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2022. 05. 25. Brutális offenzíva zajlik, az egyik ukrán megye már szinte teljesen az oroszoké –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés