Előfizetői tartalom

Tisztogatások az orosz haderőben: új parancsnoka van Putyin rettegett kéksapkás elitalakulatának

Portfolio
A Kreml nemrégiben leváltotta az orosz légideszantos erők (VDV) parancsnokát, és valószínűleg az ukrajnai orosz invázió parancsnoki szervezetének radikális átalakításai zajlik, ami az ukrajnai kudarcokért felelőssé tett magas rangú tisztek esetleges tisztogatására utal – írja keddi jelentésében az Institute for the Study of War (ISW) nevű amerikai agytröszt.

Több orosz forrás is megerősítette, hogy a Központi Katonai Körzet jelenlegi főparancsnoka, Mihail Teplinszkij vezérezredes váltja a légideszantosok élén az eddigi főparancsnokot, Andrej Szergyukov vezérezredest. Ukrán források már június 17-én jelentették, hogy a Kreml elbocsájtotta Szergyukovot az invázió során mutatott gyenge teljesítménye és a légideszantosok körében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés