Tragikus cápatámadás történt a népszerű üdülőhelyen

MTI
Az egyiptomi hatóságok szombaton lezárták az ország Vörös-tengeri partvidékének egy szakaszát, egy nappal azután, hogy cápatámadás oltotta ki egy osztrák nő életét Hurghada közelében.

A 68 éves nő, aki a cápatámadásban elvesztette egyik lábát és egyik karját, nem sokkal a kórházba szállítása után halt meg - közölte egy egyiptomi egészségügyi illetékes.

A partszakaszt, ahol a baleset történt, a Vörös-tengeri tartomány kormányzójának hivatala által kiadott dokumentum szerint a hatóságok három napra lezárták, és megtiltottak minden "tengeri tevékenységet", beleértve a búvárkodást, a szörfözést és a sárkányhajózást.

A Hurghada előtti vizekről a halászhajókat is kitiltották.

Egy internetre felkerült videó szerint, ami egy mólóról készült, a cápa a parthoz viszonylag közel támadta meg a nőt. A mólón állók egy kötelet próbáltak a nő felé dobni. Az azonban nem derült ki, hogyan tudott a nő a partra jutni.

A cápatámadások az utóbbi években viszonylag ritkák voltak Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén. 2020-ban egy fiatal ukrán fiú karját, egy egyiptomi idegenvezető pedig lábát vesztette el egy cápatámadásban. 2010-ben cápatámadás ölt meg egy európai turistát és további cápatámadásokban sérült meg több turista a Hurghadával szemben fekvő Sarm es-Sejknél.

Egyiptom Vörös-tengeri üdülőhelyei, köztük Hurghada és Sarm es-Sejk népszerűek az európai turisták körében.

A hatóságok az elmúlt években igyekeztek újjáéleszteni a létfontosságú idegenforgalmi ágazatot, amelyet az évek óta tartó instabilitás, majd a közelmúltban a koronavírusjárvány és az ukrajnai háború is megviselt.

Címlapkép forrása: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF